Contingut

Aqui hi trobareu recomanacions per gaudir de la música en família

dilluns, 2 de març del 2015



El proper 03/03/2015 fem un parèntesi per tenir la oportunitat de fer un viatge musical a l'Argentina.

El Quintet Mar del Plata que podeu conèixer una mica a través de la seva plana web, ofereix un repertori basat en peces d'Astor Piazzola. En aquest enllaç teniu el programa detallat.

Sense dubtes Piazzola va ser un "revolucionari musical", i com a tal va ser criticat als anys cinquanta tant pels "tangueros" més ortodoxes com per una part del públic de música clàssica. Com a anècdota, quan al 1953 va guanyar el primer premi del concurs Fabien Sevitzky amb la obra "Buenos Aires" (tres moviments simfònics), el concert va acabar en una autèntica baralla a causa de la indignació d'una part del públic per la incorporació de dos bandoneons a l'orquestra simfònica.

Serà Nadia Boulanger, una de les millors pedagogues del mon de la música del moment, qui donarà l'impuls definitiu a Piazzola en la voluntat de desenvolupar el seu estil particular, donant al tango un criteri camarístic fent servir els recursos de la música erudita.

El quintet va ser el conjunt més estimat per Piazzolla i la síntesi musical que va expressar millor les seves idees. "Nuevo Tango" estava format per bandoneó, violí, baix, piano i guitarra elèctrica, "Mar del Plata" ens porta les partitures originals del mestre en la formació instrumental que ell va disposar.

Com a mostra un vídeo en el qual segur que reconeixereu alguns dels integrants.

  El concert es durà a terme a les 20h. 
A la Reial Acadèmia de Belles Arts de barcelona